Velkommen til Precious Nuts

Mit navn er Dennis Rosenstierne

Tak fordi du har taget dig tid til at kigge forbi min lille shop

 

 

Jeg er en nyslået dansk smykkedesigner med en forkærlighed for multifunktionalitet og simpelt design.
Jeg elsker simpelthen når de ting jeg ejer kan mere end en ting og tjener mere end et formål, så hvorfor ikke skabe en multifunktionel smykkekollektion der kan mere end de traditionelle smykker kan, men uden at det behøver gå ud over kvaliteten?

Ting der kan mere eller har flere funktioner har det med at åbne op for kreativiteten og bringe legebarnet frem i os alle, så med mine smykker er det mit håb at folk netop vil åbne op for kreativiteten og det indre legebarn, men også finde glæde ved tanken om at det ikke altid behøver være en dyr løsning som ” en af hver ” når nu et smykke fra Precious Nuts kan give dig flere muligheder og udtryk med et enkelt smykke, blot ved at åbne op for kreativiteten.

Før jeg kastede mig ud i livet som selvstændig smykkedesigner var jeg som de fleste mennesker også ret glad for smykker, på trods af at jeg nok mere var ham der købte smykkerne mens andre fik fornøjelsen af at bære dem.

Smykker kan noget helt specielt og ingen anledning er for lille til smykker.
Der er 365 dage på et år og alle har deres helt specielle grund til enten at bære smykker eller købe et smykke til sig selv eller en helt speciel person i deres liv, sidst nævnte har for det meste været min anledning.

Som en lykkelig gift mand er alle 365 dage om året en mærkedag og jeg ville ønske at jeg kunne skrive at kvinden i mit liv fik et smykke hver dag, men det gør hun altså ikke, til gengæld viser og fortæller jeg hende hver eneste dag at jeg elsker hende og det bedste ved det hele er at hun har det på præcis samme måde.

Som nystartet iværksætter kan der godt være langt imellem de små gaver til Fru. Rosenstierne, til gengæld har hun via sin status som kvinden i mit liv fået alle ringe, øreringe og vedhæng med alle tilhørende Nuts fra min kollektion der findes i webshoppen.
Med de mange kombinationer og muligheder der er i Precious Nuts kollektionen, burde hun helt sikkert være beskæftiget i meget lang tid fremover.
Hun har sjovt nok gjort det til et fast aftenritual inden hun går i seng – at sætte sig ned og bygge morgendagens udtryk på sine smykker, så de ligger klar når hun skal ud af døren den følgende morgen. Jeg nyder at se hendes dedikation og det udtryk hun har, alt imens hun sidder der og hygger sig med sine smykker- hvilket jo bekræfter mig i, at jeg må have gjort noget rigtigt.

Precious Nuts har ikke en lyserød eventyr historie der fortæller om hvordan smykkerne først er badet i hellig vand, eller holdt op imod stjernerne i 48 timer for at skabe en magisk energi.

Precious Nuts er skabt ud fra en ide om at gøre tingene anderledes og på en ny måde, så med kreativitet, design og bæredygtighed som vigtige nøgleord der alle er rullet ind i en god omgang gammeldags sund fornuft er det faktisk lykkes mig af komme op med en smykkekollektion der netop samler alle fire nøgleord i mine smykker.

 

  • Designet er inspireret af nutidens storbyrum og de mange nye bygninger der skyder op over hele byen. I deres tidlige stadier er de kun store kvadratiske jernskeletter som er boltet sammen med store møtrikker, for så senere at blive til store strømlinede glaskasser med mennesker indeni, der så igen muligvis sidder og tegner endnu flere kantet kasser.
    Når jeg kigger ud af mit køkkenvindue eller går en tur i min by er det netop det syn der møder mig, derfor er designet på mine basis smykker naturligvis gjort skarpe og kantet i sit udtryk. Men for at skabe en kontrast til det meget skarpe og kantede, vil de fleste af de tilhørende nuts som jeg designer, altid tilføre smykket et anderledens udtryk. Enten mere grafisk, mere blødt, mere kurvet eller et mere feminint udtryk hvis det er det man er til, da designet og hele konceptet i sin helhed ligger op til at man kan lidt af hvert.

 

  • Bæredygtigheden kommer til udtryk i valget af materialerne, som er baseret udelukket på genudvundet ædelmetal. Men der hvor bæredygtigheden virkelig skinner igennem, er når man begynder at lege med smykkerne, og ser de mange forskellige muligheder og udtryk et enkelt smykke kan give, blot ved at skifte imellem de mange nuts som passer i alle basis smykkerne. Netop fordi man kun har et basis smykke og kun skal tilkøbe nuts som pynt, sparer man fremadrettet op til 80 % på både ædelmetal og pris hver gang man ønsker at skifte udtryk, og det er kan man da godt kalde for bæredygtighed.

 

  • Kreativiteten er nok den del af hele forløbet der har været og stadig er den absolut sjoveste proces at beskæftige mig med, men samtidig også den del der har givet mig flest udfordringer og mange søvnløse nætter. For selvom jeg hele tiden har haft et klarsyn om hvordan hele kollektionen skulle se ud og hvordan den skulle fungere, må jeg bare erkende at der nogen gange er virkelig langt fra klarsyn til færdigt produkt. Den største kreative udfordring ved kun at ville bruge ædelmetal, har helt klart været at få et stykke sølv til at sidde fast på et andet stykke sølv og så kunne tage de to dele fra hinanden igen og igen uden at låsefunktionen mister sin styrke. Man kan ikke slippe afsted med den logiske løsning, som er en løsning med gevind og skrue, fordi ædelmetal er et blødt materiale vil det resultere i at gevindet meget hurtigt vil blive slapt og rasle rundt, for til sidst at falde fra hinanden.
    Jeg nægter at lave smykker i stål og kalde dem smykker, også selvom stål meget hurtigt ville løse min låseudfordring ved at bruge gevind og skrue modellen. Hvis jeg vil tage penge for mine smykker skal de som minimum være lavet af ædelmetal, og så kan det godt være at andre mener noget andet og det er fair nok, men nu kender du min holdning